Fabrikanın üretim alanları, farklı katlarda çözümlenebilerek dikey bir düzenleme olanağı sağladı. Bu düzenlemede, lojistik açıdan zemin katta yer alan ana depo, düşey depolama sistemleriyle üretim alanlarına bağlandı.
Dikey olarak birbirine bağlanan depolama ve üretim alanları, her katta cadde cephesi boyunca konumlanan ofis alanlarıyla sınırlandı. Yapının yangın yoluna bakan uzun kenarı boyunca mal kabul, sevkiyat, üretim personeli sirkülasyonu, soyunma odaları ve üretim ofisleri çözümlendi.
Çatı katında da benzer bir düzenleme benimsendi. Ancak üretim ve depolamanın üstünde kalan kısım merkezde yemekhane ve seminer salonu, cephe boyunca Ar-Ge alanları olarak değerlendirildi. Caddeden bakıştaki yükseklik algısını kırmak ve yönetim ve üretim personelinin teneffüs ihtiyaçlarını karşılamak için bu katta iki teras alanı bırakıldı.
Yapı, üretim alanlarını üç tarafından saran, ihtiyaca göre yer yer delinmiş, masif bir cephe kabuğuyla çevrelendi. Caddeye bakan, ofislerin yer aldığı cephe ise boşluk-doluluk dağılımının katlara göre değiştiği, yataylık hissi ağır basan, daha geçirgen bir ekran şeklinde tasarlandı.